Rolls-Royce Ghost EWB Veiligheid

Rolls-Royce Ghost EWB
Bekijk 15 foto's
Door: BV 21-06-2012

Net zoals de gewone Ghost is ook de Extended Wheel Base uitgerust met in totaal zes airbags. Dat zijn twee frontale en laterale plofkussens naast gordijnexemplaren. En een hele hoop elektronica met namen die erg goed hun functie weergeven: Anti-Roll Stabilisation, Dynamic Brake Control en Dynamic Stability Control, inclusief Dynamic Traction Control en Cornering Brake Control.

De EuroNCAP zal nooit een crashtest uitvoeren van een auto in dit segment. Het is daarom toch goed om te weten dat er balkvormige verstevigingen in de voor- en achterdeuren aanwezig zijn en dat beide uiteinden voorzien van progressieve kreukelzones.

Dat de BMW 7 als technologiedonor dienst doet zie je vooral aan de optionele veiligheidsuitrusting. Die kennen we allemaal van bij de Duitser en ook hun bediening is identiek. Op deze lijst zet je Lane Departure Warning, High Beam Assistance, Active Cruise Control with Stop & Go en een Night Vision camera die discreet in de grille wordt geplaatst en objecten tot op 300 meter ver kan detecteren en ze op het centrale scherm in de middenconsole projecteert. Rekening houdend met de snelheid van de wagen krijgt de chauffeur zelfs een waarschuwing mocht er gevaar dreigen.

Geef commentaar
comments by Disqus