Kia Venga 1.4 CRDI 90pk Interieur

Kia Venga 1.4 CRDI 90pk
Bekijk 24 foto's
Door: AUTO55 22-06-2012

Onze aandacht richt zich allereerst naar de hoge zitpositie. De stoel is dan wel in hoogte verstelbaar, maar zelfs in de laagste stand lijkt het alsof we de Venga overheersen. Het went geleidelijk maar we blijven het toch als een minpunt aanzien. Hoger zitten mag dan fijn zijn; Lange mensen hebben er in dit geval weinig aan en anderen zitten toch ook graag achter de boordplank zonder er op neer te moeten kijken.

Het interieur doet op één of andere manier denken aan dat van de vorige Suzuki Swift en is al bij al behoorlijk afgewerkt. Ondanks de relatief harde structuur van de plastic onderdelen wordt het net niet storend. Degelijk en netjes dus, al mocht het allemaal een tikkeltje minder druk en de ergonomie iets doordachter. Maar daar gaan we geen punt van maken - er is al erger de revue gepasseerd. Achterin valt er minder te klagen; Passagiers hebben een zee van ruimte ter beschikking zonder dat de bestuurder met parkeerperikelen hoeft in te zitten. Een serieuze duim voor Kia.

Het comfortpeil verhogen doe je middels 3 afzonderlijke optiepakketten. Voor € 1.000 krijg je een geïntegreerd navigatiesysteem en een achteruitrijcamera; Mits een toeslag van € 200 smijt Kia er nog eens bluetooth bovenop. Het duurste ensemble kost € 1.500 en combineert het voorgaande met cruise control, een snelheidsbegrenzer en een aansluitkabel voor de iPod. Twee 12V-aansluitingen en USB-connectie zijn hoe dan ook aanwezig.

Eindigen doen we met de koffer. Die slikt 440 liter, een volume dat tot 570 liter vergroot kan worden door de laadklep te verlagen. Met de verschuifbare achterbank neer tellen we zelfs 1.253 liter en dat is heel wat voor een kleintje.

Geef commentaar
comments by Disqus