Ford Focus ST Exterieur

Ford Focus ST
Bekijk 13 foto's
Door: BV 25-06-2012

Ford meet de ST een gelikte, maar niet mis te verstane look aan. Dat is een evenwichtsoefening die onder meer een specifieke grille en bumpers omvat. De eerste is in één stuk en glanzend zwart afgewerkt terwijl de bumper van grotere luchtdoorstroomopeningen is voorzien. Het botsabsorberende stuk is geflankeerd door lichtunits met een donkere afwerking. Ook die vind je alleen hier.

De flanken onthullen weinig meer dan een wat prominentere zijschort en de specifieke 18-duimers (met 235/40 Goodyear Eagle-rubber met uitstekende kleefeigenschappen). Achteraan het dak zit een vleugel in koetswerkkleur, die je tegen een meerprijs (vijfdeurs) kan vervangen door een groter exemplaar. Achteraan is de bumperbehandeling vergelijkbaar met die aan de voorzijde, maar je vindt er wel een unieke dubbele uitlaat onder. Die bestaat uit twee zeshoekige elementen. De bumperschilden zijn compleet in de verf gezet. Ford houdt de nep-diffuser duidelijk achter de hand voor de RS.

De verfafdeling van Ford is zuinig met de beschikbare tinten. Er zijn er niet meer dan vijf. En door de afwezigheid van zilver, is zwart de enige optie als je je wat bescheiden wil opstellen. Wit, rood, hevig blauw en het specifiek voor dit model bedachte geel (met de toepasselijke naam Tangerine Scream) betekenen dat je medeweggebruikers meteen in de gaten hebben dat je wat meer paarden aan de teugels houdt. Voor wie daarvan houdt biedt Ford overigens nog een pakketje aan waarbij de velgen in een donkere grijstint zijn gelakt, terwijl de remzadels die erachter schuilgaan in de rode verf zijn gezet.

Geef commentaar
comments by Disqus