Opel Mokka 1.7 CDTI Exterieur

Opel Mokka 1.7 CDTI
Bekijk 22 foto's
Door: BV 26-11-2012

Voor- en achteraan staat de Mokka op een spoorbreedte van 1,54m, terwijl de totale breedte 1,77m bedraagt. En met een wielbasis die 2,55m van het totaal van 4,28m inneemt, is z'n voetafdruk best zelfzeker. Alleen vooraan gaat wat verloren in de overhang, zoals bij tegenwoordig elke auto die wordt verplicht om vriendelijk en zacht te zijn voor voetgangers.

De Mokka dankt z'n naam aan de koffieboon. Die is klein maar eens vermalen en verwerkt levert die een drank op die je tong aanvalt met een sterk karakter en smaak. Logisch dus dat de koetswerklijnen zich aan de buitenzijde wat aan je netvlies opdringen. Een hoge, oplopende schouderlijn en hoog gepositioneerde lichtblokken affirmeren de strijdlustige aard. Een flinke hoop stootvast plastic valt onder de vele cosmetische ingrepen en biedt natuurlijk wel bescherming tegen kleine krassen en putjes maar helpt je op terrein natuurlijk geen meter verder.

Erg veel aanpassingen kon Opel zich ten opzichte van z'n neef bij Chevolet niet veroorloven (letterlijk) maar door de eerder generische vormgeving zijn bumperschilden, logo's en een aangepaste grille voldoende om hem in het gamma van de Duitsers in te passen.

Geef commentaar
comments by Disqus