Opel Cascada 1.6 SIDI Turbo Veiligheid

Opel Cascada 1.6 SIDI Turbo
Bekijk 25 foto's
Door: AUTO55 22-03-2013

De inmiddels verplichte veiligheidssystemen buiten beschouwing gelaten (ABS, ESP...) voorziet de Cascada de bekende (optionele) snufjes die de constructeur reeds in meerdere modellen heeft ondergebracht. Zoals de Opel Eye Camera van de tweede generatie bijvoorbeeld, die je waarschuwt wanneer een voorligger te dicht nadert. Uit ondervinding kunnen we stellen dat deze toepassing de bestuurder nogal zwaar onderschat, en iets te ruim op voorhand de toeters en bellen bovenhaalt. Jammer, want het rijplezier wordt hierdoor verstoort.

Op vraag worden ook blinde vlekken in het oog gehouden en stelt de snelheidsregelaar automatisch bij. Verder heeft het merk een geavanceerd verlichtingssysteem voor verre kijkers en een moderne parkeerassistent in de aanbieding. Laatst aangehaalde gaat op zoek naar beschikbare parkeerplaatsen om je er vervolgens netjes in te gidsen.

Tot zijn standaarduitrusting behoren onder andere actieve hoofdsteunen, Isofix-ankers achterin, LED-achterlichten, parkeersensoren achteraan, cruise control, dubbele gordelspanners voor- en enkele spanners achteraan. Bij een koprol schieten actieve rolbeugels in actie, en bij een onzachte aanraking met een voorgevel kan je rekenen op frontale en zijdelingse airbags voor bestuurder en passagier. Mistlampen, parkeerhulp op hellingen en parkeersensoren vooraan komen pas vanaf het Cosmo-uitrustingsniveau aan bod.

Geef commentaar
comments by Disqus