Mini Paceman John Cooper Works Automaat Exterieur

Mini Paceman John Cooper Works Automaat
Bekijk 26 foto's
Door: AUTO55 20-04-2013

Met een iets langere koets, een afgetekende spierlijn ter hoogte van de schouderpartij, een lager gelegen daklijn en een anders vormgegeven poep (met opgelijnde elementen en een stel nieuwe achterlichtblokken) tracht de Paceman zich te onderscheiden van zijn technisch identieke evenknie, de Countryman. Dat lukt niet helemaal tot in de puntjes, aangezien de neus quasi onaangeroerd bleef, maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de Paceman in profiel en van achter gezien wel een pak - vergeef ons het woord - dynamischer oogt. Daarin geholpen door een hellende achterruit en de aanwezigheid van slechts één groot (en zwaar) portier aan elke kant. Aan het schuiner aflopen van de daklijn is weliswaar een nadeel verbonden, maar dat is voer voor de volgende rubriek.

Op de John Cooper Works krijg je standaard 18-duims lichtmetaal gemonteerd. Een maatje groter kan ook, maar daarvoor wordt je naar de optielijst doorverwezen. Verder etaleert onze testwagen een koetswerkkit met aerodynamische bumpers en zijschorten, een sportuitlaatsysteem met gechromeerde uitlaatpijpen en toepasselijke emblemen op het plaatwerk, het radiatorrooster en de deurdrempels.

Exterieurtinten komen in negenvoud, waarvan Chili Red exclusief voor de JCW-editie gereserveerd. Behalve delen van de binnenkant, kunnen ook het dak, de spiegelkappen en de zelfklevende sportstrepen in deze kleur worden uitgevoerd.

Geef commentaar
comments by Disqus