Seat Ibiza Cupra Exterieur

Seat Ibiza Cupra
Bekijk 35 foto's
Door: AUTO55 16-05-2013

De Ibiza en Leon liggen tegenwoordig op dezelfde golflengte wat het ontwerp betreft. Of om het anders te stellen, de Leon heeft eindelijk Ibiza-genen geïnjecteerd gekregen. En dat werd stilaan tijd. Gelukkig bleven de oorspronkelijke pennentrekken van landgenoot Luc Donckerwolke behouden, met dat verschil dat zowat de hele voorpartij eraan geloven moest. Of er van een esthetische verbetering sprake is, laten we liever in het midden, maar de Ibiza werd op z'n minst bij de tijd gebracht.

Schoonheidsfoutje

Na een passage van het schminkteam noteren we een breder radiatorrooster en scherper getekende lichtblokken met kenmerkende stroken voor de dagrijverlichting. Bixenonkijkers zijn standaard, net als elektrisch inklapbare buitenspiegels. Achteraan zijn de verschillen minder aanwezig. Op een andere (led-)invulling van de achterlichtblokken na herkennen we nog steeds de Cupra uit 2008, voorzien van een trapeziumvormig uitlaatsierstuk en een happige diffuser onderaan. Op zich mooi gevonden, maar de uitlaatpijpjes zijn niet netjes weggemoffeld en het gewenste effect wordt daardoor niet helemaal bereikt. Een waar schoonheidsfoutje.

De bescheidenheid zelve

Nu is deze Cupra sowieso geen schoolvoorbeeld van uiterlijk vertoon. De op 17" lichtmetaal geschoeide Spanjaard oogt in zekere zin, en ondanks de rode kleur van onze testwagen, zelfs bescheiden en doet niet echt vermoeden dat hij aan 180 paarden onderdak biedt. Getinte ruiten, een 10mm lager gelegen ophanging en roodgelakte remklauwen veranderen daar weinig aan.

Geef commentaar
comments by Disqus