Opel Adam 1.2 Jam Interieur

Opel Adam 1.2 Jam
Bekijk 28 foto's
Door: BV 25-05-2013

Net zoals dat aan de buitenkant het geval is, loert het gevaar op een te schreeuwerige aankleding maar net om de hoek. Dat krijg je dan, als je de klant de vrije keuze laat in een etalage waar je struikelt over het aanbod stofjes en kleurtjes. Al sluit die flexibiliteit niet uit dat de Adam binnenin erg aantrekkelijk kan uitgedost worden; je moet je enthousiasme gewoon wat kunnen beteugelen, en twee keer nadenken vooraleer je zaken als de in wolkenmotief uitgevoerde, van 64 led-sterretjes voorziene dakhemel aanvinkt. Dergelijke geinigheidjes zijn leuk voor vijf minuten, maar we durven niet te beloven dat je er na vijf jaar nog altijd zo over denkt. Het lijvige optieboek bevat overigens niet alleen esthetisch spul, maar ook handige toevoegingen zoals een setje verwarmde voorstoelen inclusief verwarmbaar stuur voor een democratische € 300.

Los van alle optionele handel heeft Opel de Adam evenwel ook in standaardlivrei aan de binnenkant luchtig, relatief compleet en met een gevoel voor degelijkheid aangekleed. Vooraan is het geheel best comfortabel, achteraan is het op de twee zitjes behelpen en dan vooral wat de knieruimte betreft. De bestuurderspost oogt verzorgd, komt met ergonomisch verantwoorde bedieningselementen en wanneer het stuur in diepte- en hoogte aanpasbaar is, is het vinden van een prettige rijhouding een koud kunstje. Dat stuurwiel ziet er sportief uit en voelt ook zo aan, al staat het wat te horizontaal opgesteld naar onze smaak.

In de middenconsole huist een aanraakgevoelig scherm dat via een nieuw, modern ogend infotainmentsysteem snel en duidelijk met de bestuurder communiceert. Navigeren kan ook (in optie), al moet je daarvoor wel eerst een app installeren op je smartphone (als je die al hebt tenminste), al dan niet gekoppeld aan een abonnement. Op zich een interessante manier om goedkoop een compleet navigatiepakket aan te kunnen bieden in een segment waar dergelijke snufjes nog geen gemeengoed zijn. Maar om ook te kunnen werken zonder permanente internetverbinding (3G) dien je wel flink wat schijfruimte (3,5 Gb) op te offeren op je telefoon.

Geef commentaar
comments by Disqus