Skoda Superb Combi 2.0 TDI DSG Veiligheid

Skoda Superb Combi 2.0 TDI DSG
Bekijk 25 foto's
Door: BV 25-05-2013

Radars, videocamera's en externe sensoren maken nog geen deel uit van het veiligheidsassortiment van de Superb. Je zal dus zelf je omgeving in de gaten moeten houden en waakzaam zijn over je dode hoek. We zeggen het omdat auto's met de afmetingen van de Superb dat soort zaken hoe langer hoe vaker wel aanbieden, zonder dat we hypocriet willen zijn. We zullen dus niet verdoezelen dat zulks een invloed heeft op de prijs.

Je kan overigens zelfs met de slechtste wil niet stellen dat de Superb mager in de veiligheidsvoorzieningen zit. De rekeneenheid van de stabiliteitscontrole is geavanceerd en kent dan ook vele deelfuncties naast de gekende ABS, tractie- en stabiliteitscontrole. Zo helpt het systeem bij vertrekken op een helling, biedt het noodremhulp en filtert het wat van het ingebakken onderstuur uit.

De airbag-teller slaat ook uit tot zeven stuks. Naast gordijnairbags, zijdelingse airbags en de gekende frontale exemplaren, monteert Skoda ook een knie-airbag die de harde stuurkolom afschermt.

Dat er hoofdsteunen en driepuntsgordels zijn voor alle inzittenden, beschouwen we inmiddels al een evidentie. En natuurlijk kan een auto met dergelijke familie-ambities het evenmin zonder Isofix bevestigingspunten voor kinderzitjes stellen. De achterbank telt er twee, maar hoewel de passagiersairbag vooraan uitschakelbaar is, mag je er geen kinderstoel monteren.

Geef commentaar
comments by Disqus