VW Beetle Cabrio 1.4 TSI Interieur

VW Beetle Cabrio 1.4 TSI
Bekijk 41 foto's
Door: AUTO55 27-05-2013

In de binnenkant herkennen we een geslaagde mix van moderne en retro stijlelementen. Vooral de in koetswerkkleur uitgevoerde boordplankpanelen (met een ingebouwd kastje voor de passagier) vallen in de smaak. Vingersporen worden er wel eens op achtergelaten, wat in het wit minder opvalt, maar ogen verder wel erg trendy. Alles lijkt ook stevig in elkaar geschroefd en op ergonomisch vlak worden er eveneens punten gescoord.

Met de dikte van het onderaan afgeplatte en van knopjes voorziene stuurwiel (€ 173) zit het ook helemaal goed, maar vanop een zekere hoogte wordt het zicht op de tellerpartij verstoort. De niet onbelangrijke 120km/u-aanduiding wordt dan aan het zicht onttrokken, en dus moeten we gaan sleutelen aan de zitpositie. Daarvan is de laagste stand iets te hoog ingesteld.

De stoelen zitten helemaal naar behoren, zowel voor- als achteraan, maar in het tweede geval enkel als je korte benen hebt. Vanuit de bestuurderszetel zitten we zelf geregeld met het rechter scheenbeen tegen de middentunnel aan, maar niet genoeg om er ons aan te ergeren. Daar zorgt de optionele navigatie (€ 500) al voldoende voor. Trajectveranderingen worden vaak te laat doorgegeven en de bediening (met ronde knoppen) verloopt eerder ongelukkig. De afleesbaarheid is anders wel goed, zowel op het centrale display als tussen de tellers, waar je ook de schakelindicator tegenkomt.

Op naar de prijzenlijst dan maar. De metertjes bovenop het dashboard staan er niet voor niets en vereisen € 161. Maar ook sleutelloze toegang (€ 360), mp3- en usb-aansluiting (€ 173), telefoonvoorbereiding met bluetooth (€ 360), regen- en lichtsensoren (€ 187) en dergelijke meer worden niet in het totaalplaatje opgenomen. Leder voor de zetels haalt bijna € 2.600 van de rekening, een snelheidsregelaar € 272.

Geef commentaar
comments by Disqus