Toyota Verso 2.0 D-4D Conclusie

Toyota Verso 2.0 D-4D
Bekijk 17 foto's
Door: BV 06-08-2013

De Verso is Toyota's afgevaardigde in het segment der middelgrote monovolumes. En dien je niet te verwarren met Verso-S, die op basis van de Yaris wordt gebouwd en dus pakken kleiner is. Met een startprijs van € 19.530 blijft de Verso in configuratie met vijf zitplaatsen nipt onder de psychologische grens van € 20.000. Onder de kap zit dan de 1.6 benzine met 132pk, dieselliefhebbers moeten minstens € 21.590 veil hebben voor de 2.0 D-4D met 126pk. Helemaal aan de top van de piramide staat de 2.2 D-CAT, een 150pk sterke oliestoker. Een milde facelift frist de boel wat op, vooral aan de voorzijde.

De tweeliter zelfontbrander is weinig verrassend de populairste aandrijfkeuze uit de reeks, en voldoet ruimschoots aan de vooropgestelde doelen. Met een reëel gemiddeld verbruik van 6,7l/100km doet hij een pak minder goed dan beloofd (4,9l/100km), maar dat is lang geen Toyota-gebonden kwaaltje en blijft al bij al nog best binnen de perken. De koppelrijke krachtbron (310Nm) blijkt een levendige en tegelijkertijd discrete vierpitter die prima aan het verrassend onderhoudende onderstel is gewaagd.

Je zal Toyota niet snel betrappen op een interieur dat steken laat vallen, noch wat de ergonomie, noch wat de technologie betreft. Anderzijds hoef je ook niet te hopen op wat extra flair indien de norm dit niet dicteert. Op een panoramisch dak en gps na zijn bijna alle opties uitsluitend te bestellen via de uitrustingsniveaus. De keuze tussen vijf en zeven zitplaatsen is zelfs gekoppeld aan de motoren (zo is de 1.6 benzine niet combineerbaar zeven zitplaatsen) en is de krachtigste uitvoering, de 2.2 D-CAT altijd uitgerust in het hoogste uitrustingsniveau, voorzien van zeven zitplaatsen en een zestrapsautomaat. Enkel de 1.8 benzine is naar keuze te bestellen met manuele of cvt-automaat. Die wetenschap indachtig omschrijven we de Verso als een erg interessante, prima moduleerbare en bovendien prettig rijdende wagen ... zolang het weinig flexibel aangeboden pakket aan je verwachtingen voldoet. Zoniet, moet je maar compromissen sluiten. Of elders je heil gaan zoeken.

Geef commentaar
comments by Disqus