Peugeot 2008 1.6 HDi Interieur

Peugeot 2008 1.6 HDi
Bekijk 18 foto's
Door: BV 06-08-2013

Je hoort wel eens zeggen dat er tegenwoordig geen slechte wagens meer zijn. Dat is voor een groot stuk de waarheid, en wel om volgende reden: vaak nemen autoconstructeurs niet meer het risico van de betreden paden af te wijken. Neem nu een standaard boordplank: hier en daar vind je wel een model met de tellers in het midden, maar de overgrote meerderheid vijst de klokken gewoon achter het stuur. Peugeot vond de tijd echter rijp voor een gokje, en plaatst voortaan de wijzerplaten boven het stuur. Om de boel overzichtelijk te houden, werd het stuur kleiner en wijzigde de volledige zitpositie subtiel. Het resultaat mag er net zoals bij de 208 zeker zijn en voelt verrassend snel vertrouwd aan, maar niet iedere lichaamsbouw laat toe een rijhouding te vinden die de tellerplaat volledig afleesbaar houdt. Altijd eerst even testrijden is ook hier de boodschap. Op de andere stoelen heb je evenmin te klagen: deze B-segmenter vervoert probleemloos een gemiddeld gezin.

Peugeot wil niet alleen mondiaal een beetje meer in de pap te brokken hebben, het wil ook een kaste of één, twee stijgen en dichter tegen de premiummerken aan gaan leunen. Die bedrijfsstrategie ziet zich vandaag al weerspiegelt in de aankleding van het interieur: sober, degelijk en elegant zijn de adjectieven die meteen op onze tong vallen. Het is een kunst je frivole insteken zodanig uit te werken dat ze stijlvol blijven, en dat is wat Peugeot deed. Van de aparte, scherp uitgelichte tellerplaat over het knappe infotainmentsysteem met rechtop staand scherm, het aangenaam aanvoelende stuurwiel en de fijne bekleding: het plaatje klopt helemaal.

Er is weinig negatiefs te verzinnen over de binnenkant van deze Fransoos, alleen zou je kunnen opperen dat er weinig te personaliseren valt terwijl dit vandaag stilaan de norm lijkt te worden bij compacte stadswagens. Je kan uit zes bekledingen kiezen, maar die zijn gelinkt aan het uitrustingsniveau wat de mogelijkheden sterk beperkt. Anderzijds is het evenwicht inzake materiaal- en kleurkeuze dusdanig goed uitgewerkt dat we vrezen dat te veel spielerei vanwege de klant de aantrekkelijkheid van het interieur alleen maar naar beneden zou kunnen halen.

Geef commentaar
comments by Disqus