Range Rover Sport SDV6 Conclusie

Range Rover Sport SDV6
Bekijk 25 foto's
Door: BV 22-08-2013

Méér Sport en meer Range Rover. Dat is wat Land Rover belooft bij de introductie van de tweede generatie Range Rover Sport. Een model dat niet langer de organen deelt met de Discovery, maar net als z'n grote broer nagenoeg compleet uit aluminium is vervaardigd. De gewichtsbesparing van 420kg zal een heilzame invloed hebben op alle aspecten, behalve misschien op de prijs. Die is met een minimum van € 61.200 wat aangedikt, en jezelf laten gaan in de uitrustingstabellen heeft haast Duitse gevolgen. Zo tikt de 292pk en 600Nm sterke SDV6 testdiesel al af op € 91.000.

Na de aankoop hoort de RR Sport wel wat goedkoper te zijn. Het verbruik is immers flink teruggedrongen, tot 7,5l/100km, en dat geldt vanzelfsprekend ook voor de CO2-uitstoot van 199gr/km. Met minder gewicht op de weegschaal krijg je ook meer prestaties voor je euro. De beschaafde en tegelijk pittige diesel stoomt haast gevoelloos door de 8 verzetten van de automaat om een sprinttijd van 7,2 seconden en een top van 218km/u neer te zetten. Nochtans zit de grootste verbetering in remmen en bochtgedrag. De Range Rover Sport doet beide niet meer met tegenzin, dankzij het dieet. Er wordt wel behoorlijk wat elektronica ingeschakeld om 2,2 ton vlak en reactief door de bocht te krijgen, maar Land Rover presteert het om dat nog steeds natuurlijk te laten aanvoelen. Heel wat andere constructeurs mogen hier even in de les. De terreincapaciteiten zijn nog steeds onnavolgbaar, en zelfs aangescherpt ten opzichte van de eerste generatie, maar terwijl vierwielaandrijving standaard is, moet je nu wel bijbetalen voor een terreinverhouding.

De testwagen bewijst dat Land Rover nu behoorlijk opzichtige interieurcombinaties aanbiedt, maar ook het palet stijlvolle keuzemogelijkheden is uitgebreid. Materiaal en afwerking gingen er met rasse schreden op vooruit. Alleen de GPS valt met z'n ouderwetse grafische weergave behoorlijk uit de toon. De koffer is met 784l ruimer dan voorheen. Zo ruim zelf, dat je er nu ook twee noodzitjes uit de vloer kan toveren. Buiten- en binnenkant zijn te bekijken in onze uitgebreide fotospecial.

Geef commentaar
comments by Disqus