Range Rover Sport SDV6 Veiligheid

Range Rover Sport SDV6
Bekijk 25 foto's
Door: BV 22-08-2013

Laat ons maar meteen beginnen met te zeggen dat de Range Rover Sport zich niet naar de voorste rij in z'n segment worstelt. En dan hebben we het vooral op de aanwezigheid van elektronische snufjes. Er zijn (Duitse) concurrenten die meer hoogtechnologische extra's in de lijst hebben staan. Maar omdat we het daar bijna uitsluitend over extra's hebben waar de beurs voor geopend moet worden, heeft het nauwelijks invloed op dit onderdeel.

Wat dan weer wel van belang is zijn de standaard rijhulpsystemen en veiligheidsvoorzieningen. En daar stipt Land Rover nagenoeg alle courante vakjes aan. Zes airbags, uitgebreide stabiliteitscontrole, driepuntsgordels op alle zitplaatsen (ja, ook die in de koffer), Isofix bevestigingspunten enzovoorts. Het ESP detecteert en corrigeert ook een slingerende aanhanger. En daarover zijn we in de wolken, want terwijl een Range Rover Sport eigenlijk nooit tot z'n buitenspiegels de modder wordt in geloodst, zien we ze vaak als locomotief voor een aanzienlijke sleep.

Wat je niet ziet is de heilzame werking van de aluminium structuur en de gewichtsbesparing die we in deze test bij vrijwel elke rubriek aanstippen. Minder gewicht betekent dat je bij een ongeluk minder energie met je meedraagt. En aluminium is ook nog eens sterker dan staal. Dat betekent dat de kreukelzones efficiënter voorgeprogrammeerd konden worden.

Geef commentaar
comments by Disqus