SsangYong Rodius Exterieur

SsangYong Rodius
Bekijk 24 foto's
Door: BV 29-08-2013

Over de koets van de eerste generatie Rodius is behoorlijk wat geschreven en werkelijk geen letter daarvan was lovend. Zelfs de soms wat halsstarrige Koreanen hadden in de gaten dat het met deze generatie anders moest. En het dient gezegd dat het verschil groot is. Met meer hoekige lijnen, grote lichtunits en wat soberder rondingen, valt de Rodius een pak prettiger op het netvlies. Schoonheidsprijzen zal hij nog steeds niet winnen, maar je wordt toch al niet meer nagewezen.

Het is overigens niet zo'n eenvoudige klus om een monovolume met eerder klassieke proporties een appetijtelijk uiterlijk te geven. De Rodius is immers stevig uit de kluiten gewassen. Bovenop een wielbasis van zo maar eventjes 3 meter (op enkele centimeter na zo veel als de nieuwe Mercedes S-Klasse!) rust immers een koets die niet alleen 1,92m breed (spiegels incluis), maar ook nog eens 1,82m hoog en 5,13m lang is.

De afwerking van het plaatwerk is overigens ‘behoorlijk'. Vooral als het op pasvorm en naden aankomt scoort de Koreaan beter dan verwacht. Maar als je met portieren gaat gooien voelt en klinkt alles eerder ‘blikkerig'. Voor deze prijs kan je natuurlijk niet alles hebben.

Geef commentaar
comments by Disqus