Audi A3 1.2 TFSI S-Tronic Exterieur

Audi A3 1.2 TFSI S-Tronic
Bekijk 40 foto's
Door: AUTO55 31-08-2013

Met zijn uiterlijk is iedereen die geregeld de baan op moet inmiddels vertrouwd geraakt. Niet dat dat ooit een opgave was. Zijn uitgerokken achterste lichtpartij, het iets slanker profiel en de neus die de hedendaagse Audi-tekentaal ondersteunt vormen de meest opvallende verschillen met de vorige generatie. Hij is er wel maar een enkele centimeter breder op geworden en bleef met 1,42m van de grond gemeten ook even hoog.

Meer verschil is er in de lengte. Daar tellen we 4cm extra, met een totaal van 4,24m. Dat de A3 anno 2013 ook lichter, minder dorstig en vriendelijker optreedt tegen het milieu, daar was je zelf al achter. Ook steeg het laadvermogen ten opzichte van vroeger, met 15 liter, en dat danken we vooral aan de 2,3cm langere wielbasis. Die bedraagt nu 2,6m. De A3 slikt voortaan 365 liter in de koffer en 1.100 liter met de tweedelig neerklapbare achterbank neergeklapt. Dat is respectievelijk 5l meer en 100l minder dan de driedeurs BMW 1-reeks.

Eveneens het vermelden waard is het aantal basiskleuren. Dat zijn er immers maar drie: rood, wit en zwart. Voor één van de andere tinten uit het gamma wordt € 775 gevraagd. Met de lichtmetalen velgen hetzelfde liedje, want die zitten evenmin in de basisprijs verrekend. Prijzen daarvan schommelen tussen € 539 en € 2.275. En voor verdere opsmuk, zoals voor chromen lijstjes bijvoorbeeld, moet er uiteraard ook dieper in de buidel worden getast.

Geef commentaar
comments by Disqus