BMW 318d GT Exterieur

BMW 318d GT
Bekijk 34 foto's
Door: AUTO55 07-11-2013

De precieze afmetingen van de 3 GT kan je in de bijhorende technische fiche uitpluizen, maar dat zegt niet meteen iets over de verschillen binnen het gezin. De GT mag je immers een buitenbeentje noemen. In de inleiding haalden we de term 'vijfdeurs' aan, wat ook van toepassing is, maar deze Gran Turismo is meer dan dat. Letterlijk dan. Zijn wielbasis is 11cm groter dan die van de rest van het gezin - geleend van de 3 met lange wielbasis die enkel in China wordt verkocht - en de koets enkele centimeters breder, 8cm hoger en zelfs 20cm langer dan die van die andere lange Drie - de Touring. Zijn actieve achterspoiler is een primeur voor het merk, de blauwe tint zoals gezegd een extra (€ 707).

De verschillen in afmetingen zijn duidelijk merkbaar - het cijfer '5' wordt wel eens in de mond genomen - en de 3 GT geeft een sierlijke doch statische indruk. Weliswaar met een achterwerk dat zich slechts vanuit bepaalde hoeken laat verteren. Al hebben de ontwerpers wel beter hun best gedaan dan in het verleden. Maar laat je door de dunne C-stijlen niet misleiden; Het zicht naar achter is niet bepaald wereldschokkend goed, zoals je zelf uit de fotoreeks kan afleiden.

Dat er ook voor het exterieur opsmuk voorhanden is, wist je natuurlijk al. Voor modieuze wielen, xenonverlichting en dergelijke meer moet er dieper in de buidel worden getast, al dan niet nadat je een van de Lines-paketten hebt aangestipt (Sport, Modern, Luxury). Mistlampen, die zijn wel in de prijs begrepen.

In de koffer past 520 liter (25 meer dan in de break) en tot 1.600l met de tweedelige leuning in horizontale positie. De laadvloer is erg lang en voorzien van rails, netten en haken en enkele verborgen compartimenten onderin - gescheiden door een wand die dankzij een luchtpomp rechtop blijft staat.

Geef commentaar
comments by Disqus