Nissan Qashqai 1.6 dCi Xtronic Interieur

Nissan Qashqai 1.6dCi 130 Xtronic
Bekijk 22 foto's
Door: BV 10-01-2014

Nu het dak wat dichter tegen het asfalt ligt, kan je je verwachten aan een ingekrompen hoofdruimte, maar niets is minder waar. Door het zitmeubilair wat te herschikken is er juist meer lucht om je kruin in te steken en dat terwijl je achteraan ook meer met de knieën kan zitten wiebelen. Het gaat zelfs niet ten koste van de koffer. Daar past nu 20l meer in, om te stranden op 430l met vijf zitplaatsen in gebruik. En er is meer dan voldoende aandacht besteed aan het praktische aspect. Zo kan je de plank die de dubbele bodem afdekt ook gebruiken als tussenschot om de ruimte op te delen, en kan je de hoedenplank eronder opbergen als je ze niet gebruikt.

Zitten

De rest van het interieur geeft evenmin reden tot klagen. De rij- en zithouding is meer dan correct en met voldoende grote instelmogelijkheden van stuur en zetels (beiden aanpasbaar in hoogte en diepte) kunnen we nauwelijks voorstellen dat je niet goed zit in de Qashqai. Als we dan toch wat moeten opperen, dan hebben we nog steeds graag een wat verticaler opgesteld stuurwiel. De afleesbaarheid en de bediening van alle elementen is probleemloos, tenzij je er een gewoonte van wil maken om rijhulpsystemen aan- en uit te zetten. Dan vind je geheid dat ze wat te diep in de menu's begraven zitten.

Opbergen

Met zachte dashboardmaterialen en een duidelijk ruime aandacht voor de afwerking, ja zelfs een poging om meer sfeer te injecteren (door onder meer de middentunnel in licht te laten baden) zijn we in de wolken met het eindresultaat. Niet dat dit het meest karaktervolle product is, maar het valt echt nergens door de mand. Zelfs niet op vlak van bergvakken, want deuren, dashboardkastje en middentunnel zijn ruim voorzien van holtes die al je prullen slikken.

Infotainment

Waar we Nissan (en de meeste andere autoconstructeurs) minder in volgen, is de noodzaak om je auto van een apart infotainmentplatform te voorzien. Navigatie ja, een uitgebreide boordcomputer, vanzelfsprekend, en natuurlijk moet het ding ook muziek van onze smartphone kunnen plukken. Maar of we speciale apps willen downloaden en er nog eens extra voor willen betalen? Daar zijn we nog niet uit.

Geef commentaar
comments by Disqus