BMW 520d GT Exterieur

BMW 520d GT
Bekijk 33 foto's
Door: AUTO55 12-01-2014

Wat de facelift betreft, zoals aangehaald in de inleiding, springt vooral de herwerkte achterzijde in het oog. Daar zijn de lichtblokken anders getekend en werd de chromen sierlijst naar de prullenmand verwezen. BMW ging evenwel spaarzaam aan de slag met wijzigingen en bleef erg dicht bij het traditionele facelift-recept.

Handig

Het ontwerp terzijde - voor- en tegenstanders zijn er altijd - werd deze BMW niet van de nodige handigheidjes ontzien. Zoals de rechter achteruitkijkspiegel die zich automatisch naar de grond richt wanneer je aan het parkeren gaat (om velgschade te voorkomen), wat nog handiger is in combinatie met de puike 360°-camera. Zelf parkeren was nog nooit zo simpel. Of toch niet met een mastodont als de 5 GT.

Zonder drukken

Xenon koplampen horen tot de standaardvoorziening, voor LED-koplampen moet je bijbetalen. En net als op de 1- en 3-Reeks kan je ‘stijlen' bestellen die luisteren naar ‘Luxury' en ‘Modern', met telkens specifieke combinaties van sierlijsten, leder, kleuren voor binnen- en buitenkant en dergelijke meer (alsook een prijsverhoging van maar liefst € 4.075). Voor koetswerkkleuren dien je eveneens steevast bij te betalen (minstens € 1.050), behalve voor wit.

Terwijl van alle uitvoeringen van de 5-reeks de middentunnel hertekend werd, waardoor die meer bergruimte dan voorheen biedt, heeft de 5 GT ook recht op aanpassingen aan het koffercompartiment. Daardoor past er voortaan zo maar eventjes 500l in. Onder de laadvloer zal je in plaats van een reservewiel een in veel gevallen nutteloos blijkende reparatiekit tegenkomen, evenals een 'geheim' compartiment waar je makkelijk een uit de kluiten gewassen laptopzak in kwijt kan. De 5 GT is ook uitgerust met een kofferklep-met-voetsensor zoals gezien op de eerder geteste 328i GT. Maar dan één die je niet alleen kan openen, maar ook sluiten door een kleine luchtverplaatsing onder de achterbumper teweeg te brengen. Dubbel handig is dat.

Geef commentaar
comments by Disqus