Seat Leon ST 1.6 TDI Interieur

Bekijk 31 foto's
Door: VG 05-03-2014

Aan de binnenzijde van de Leon ST treffen we een iet of wat sobere boordplank die uitermate geschikt is voor een product uit de VW-stal, maar daardoor ook wat zuiderse flair mist. Al betreft het wel een forse verbetering in vergelijking met het uitgezwaaide model.

Tafeltjes

Zowel voor- als achteraan is het aangenaam zetelen in deze Spaanse stationwagen en ruimte voor de knieën is er voldoende. Achterin zijn er zelfs inklapbare tafeltjes voorzien. Toch een puntje van kritiek: de centrale armsteun bemoeilijkt het gebruik van de versnellingspook en de handrem.

Uitrusting

Onze testauto uit de categorie Style (tussen instapper Reference en topversie FR) is voorzien van een multifunctioneel stuurwiel dat net als de handrem in een laag leder gewikkeld is. Het infotainmentsysteem Easy Connect is er eentje van de erg complete soort (navigatie is optioneel) en de boordcomputer wordt geleverd met een 3,5’’ scherm. We noteren ook airco, mistlichten, elektrische ruiten voor en achteraan… Al vinden we wel dat elektrisch inklapbare zijspiegels niet van dit lijstje hadden mogen weerhouden worden.

Geef commentaar
comments by Disqus