Citroën DS3 Cabrio Racing Conclusie

Bekijk 25 foto's
Door: BV 16-03-2014

Dat Citroën een dakloze variant van de DS3 Racing op de markt zou brengen, was geen verrassing. Van de gesloten variant had het bedrijf er gerust meer kunnen verkopen, had het zichzelf niet eerst vastgepind op een beperkt aantal. En toch doen de Fransen dat nu weer. Deze DS3 Cabrio Racing is er uitsluitend in een erg beperkte oplage van 100 stuks. Om te beginnen alvast. Goedkoop is hij niet (€ 32.825) maar de uitstraling is op z’n minst ‘uniek’. Matte lak, zwarte wielen, tal van carbon accenten en wat welgemikte stickers en je hebt een exemplaar dat niet onopgemerkt voorbij gaat.

Aan de binnenkant vinden we dezelfde elementen. En de sfeer is er zeker apart. Maar van de dakconstructie zijn we nog steeds geen fan. Te veel nadelen, zoals een belabberd zicht achteruit en een erg bekrompen koffertoegang, maar het zitmeubilair is dan weer helemaal goed. Je ziet jezelf algauw kilometers malen, ook al omdat de soundtrack sportief is zonder opdringerig te zijn.

Geef de DS3 Racing Cabrio de zweep en 100 is na 6,5 seconden geschiedenis. En dat met een gemiddeld opgegeven (en veel hoger reëel) verbruik van 6,4l/100km.

Wat we vooral onthouden is dat dit een erg homogene auto is geworden. Minder driftig dan we z’n gesloten broer herinneren en ook al met minder last van koppelreacties in het stuurwiel. Citroën zegt het niet, maar er is onderhuids nog flink aan deze auto gewerkt.

Geef commentaar
comments by Disqus