Citroën DS3 Cabrio Racing Inleiding

Bekijk 25 foto's
Door: BV 16-03-2014

De pittigste Citroën DS3, die met ‘Racing’ achter de typeaanduiding, was een schot in de roos. De Fransen hadden een sterk gelimiteerde oplage van de automobiele equivalent voor een opvallende gymschoen beloofd, maar bezweken uiteindelijk toch onder de druk en vezen er wat meer bij elkaar. Met een vraag die duidelijk nog niet helemaal was uitgeput, stond de komst van deze Cabrio dan ook in de sterren geschreven. Hij was al te zien op het Goodwood Festival of Speed en het Autosalon van Frankfurt - in beide gevallen als studiemodel. Nu is hij er echt - en er is nauwelijks wat aan gewijzigd.

Rond de pot hete brij draaien heeft geen zin. Laat ons maar meteen de bittere pil nemen. Deze kleine Cabrio kost € 32.825. En dat is een flinke bom duiten. Gooi er een paar euro’s extra tegen en je rijdt - om maar wat te nemen - met een Golf GTI Performance met meer ruimte, meer vermogen en flink wat meer technologie aan boord. Maar - en dat is het punt - een minder dramatische vormgeving, geen open dak en zonder gegarandeerde exclusiviteit. Dat daar een prijs aan hangt, zag je van ver aankomen.

Gelimiteerde oplage

De kleine DS3 Cabrio Racing wordt voorgesteld als een gelimiteerde oplage van slechts 100 stuks. Ons land krijgt er daarvan 6 toebedeeld, waaronder het erg gegeerde exemplaar 001. Maar dat ging al op het Autosalon van Brussel van de hand. Of er daarna gewoon meer exemplaren van komen is een open vraag, waar Citroën bij voorkeur geen al te duidelijk antwoord bij verzint. Je begrijpt wat we bedoelen.

Geef commentaar
comments by Disqus