Mercedes C 200 CDI BlueTec Inleiding

Bekijk 25 foto's
Door: BV 18-03-2014

Mercedes barst bijna uit z’n naden van ambitie. En dat zal de C-Klasse moeten bewijzen, meer dan eender welk ander model met de Ster. Natuurlijk is de S-Klasse de technologische vaandeldrager. Eén die de andere Duitse concurrentie bijna elke generatiewissel het nakijken geeft. Dat effect wil Das Haus nu ook herhalen met deze nieuwe C. Dat is immers het meest verkochte model van het bedrijf. Sinds de (destijds nog als ‘baby-Benz’ voorgestelde) 190 werd geïntroduceerd in 1982 zijn er in dit segment 8,5 miljoen Mercedes gesleten. Van de vorige generatie, die in 2007 het levenslicht zag, zijn er 2,4 miljoen verkocht. En er mag gerust nog wat bij.

De C wordt geïntroduceerd met drie verschillende motoren. Dat is een C 220 BlueTec (163pk), een C 180 (156pk) en een C 200 (184pk). Alleen de eerste is een diesel. Het motorenpalet wordt later dit jaar uitgebreid met motoren die enerzijds toegankelijker zijn en anderzijds nog meer vermogen leveren. De C200 BlueTec die we vandaag aan de tand voelen zit in die tweede golf. Dat is een 136pk en 300Nm sterke 1.6l dieselcentrale.

De prijs en de uitrusting? Wel, we weten dat de C 220 BlueTec leverbaar wordt vanaf € 37.389. En we rekenen erop dat deze kleinere 1.6l diesel (de 220,heeft 2,2l slagvolume) een flink stuk beterkoop wordt. Maar preciezer dan dat kan de constructeur heden nog niet worden. De uitrusting toetsen we af aan die van de instap-benzine, de C180, bij gebrek aan concrete gegevens. Zeker is alvast dat het volledige passieve veiligheidsarsenaal present is. Net als een radio met een groot centraal scherm dat door middel van een touchpad op de middentunnel bediend wordt. Vier elektrische ruiten, automatische airco (wellicht slechts 1 temperatuurzone, zoals de C180 - de rest heeft recht op een gescheiden temperatuurregeling). Zelfs gestuurde dempers zijn steeds van de partij. Wat er dan niet is? Wel, het lijkt er sterk op dat (alweer gemikt op de C 180) je moet bijbetalen voor een neerklapbare achterbank of lichtmetalen velgen.

Geef commentaar
comments by Disqus