Kia Soul 1.6 CRDI Conclusie

Bekijk 22 foto's
Door: VG 20-03-2014

De Kia Soul krijgt een tweede kans op onze markt. En dat is best uitzonderlijk, gezien de eerste generatie enkele jaren geleden uit de catalogus werd geschrapt omwille van een gebrek aan interesse. Dat hij er nu terug is heeft te maken met de groeiende populariteit van het B-SUV-segment. En met de nieuwe persoonlijke accenten die je bij de Soul kan leggen. Daardoor denk Kia wat meer op individualiteit beluste kopers aan te kunnen trekken. Om dat karakter beter in de verf te zetten is het model nu ook altijd voorzien van een tweekleurig dak.

Een 1.6l benzine met 132pk is er vanaf € 18.490. De 1.6 CRDI moet minstens € 22.900 opleveren, met 128pk en 260Nm, maar kan wel z’n rijkelijke uitrusting gebruiken om de klant milder te stemmen. Dat is dan ook van de sterke punten van deze Kia.

De comfortabele zetels zijn een opsteker, zeker omdat de ophanging op een pokdalig wegdek geen al te beste beurt maakt. De motor doet het dan weer vooral goed bij lage toeren. Prestaties en verbruik zetten zeker geen nieuwe norm, maar voor 95% van de kandidaat-kopers moeten ze niettemin ruimschoots volstaan.

Geef commentaar
comments by Disqus