Audi A8 L 4.2 TDI Interieur

Bekijk 36 foto's
Door: AUTO55 21-03-2014

Terwijl de Mercedes S-klasse aan de binnenzijde duidelijk op een hoger niveau speelt dan zijn kleinere broer met prefix E, is de Audi A8 meer een grote versie van de A6. Hij is weliswaar net als de grote Mercedes piekfijn afgewerkt en doorspekt met kwalitatieve materialen, maar beschikt over een conventioneler ontwerp van stuur en boordplank dan zijn rechtstreekse concurrent. De sfeerverlichting aan boord is ook minder uitgesproken, en een rijdende loungebar zoals de S-klasse is de A8 dus niet.

Over de zithouding geen klachten, en achterin valt de A8 L op dat vlak al helemaal niets te verwijten. Zo kan je van op de rechter zitplaats de passagiersstoel naar voor schuiven met een druk op een knop, om vervolgens bijna helemaal onderuit te zakken zodat er lustig schaapjes kunnen worden geteld. Of er een filmpje kan worden bekeken vanuit een uiterst comfortabele pose, al dan niet met de (zeer aangename) massagefunctie ingeschakeld. Die kent uiteraard verscheidene truukjes. Ook vanzelfsprekend in een auto van dit kaliber is dat de kussens in de zetels kunnen worden aangepast aan het lichaam van de persoon die erin plaatsneemt. Individuele zitjes achteraan zijn overigens optioneel.

Geen Bluray

In onze testauto zijn er zijn elektronische aansluitingen zat, maar ook neerklapbare spiegels, (onhandige!) opklapbare tafeltjes, SD-kaartlezers en een DVD-speler gekoppeld aan twee schermen tegen de rugleuning van de voorzetels. De beeldkwaliteit van die schermen is echter lang niet onovertroffen. En Bluray is zelfs geen optie. Een misser, wat ons betreft, zeker nu deze technologie toch al een tijdje op de markt is en er in de auto-industrie steevast wordt geopperd dat men moet meegaan met de tijd. Wel aanwezig in onze testauto is een puike B&O-geluidsinstallatie met Surround Sound, alsook twee Bluetooth-hoofdtelefoons voor de achterste passagiers.

Hoewel de knopjes op de middentunnel meer dan eens blik vergen - dat had simpeler gemogen - staat het centrale bedieningselement nog steeds bekend als de MMI-controleknop. Een aanraakscherm heeft de A8 niet, maar via GPS plus kan je wel van een touchpad gebruik maken. Hierop kan de bestuurder met de vinger navigatie- en multimediafuncties aansturen. En dan is er nog Audi Connect (inclusief autotelefoon), dat je kan bestellen als aanvulling op het MMI navigation plus-systeem en een geïntegreerde UMTS-module gebruikt om de auto met het internet te verbinden. Passagiers kunnen dan surfen en e-mailen via een WLAN-hotspot, en voor de bestuurder levert het systeem ook nog de online diensten van Audi Connect, zoals online verkeersinformatie en nieuws, alsook navigatie bijgestaan door Google Earth en Google Street View.

Voorts is op diverse plaatsen aan de isolatie gewerkt zodat het binnenin het vlaggenschip nog stiller is dan voorheen. En ook de interieurmogelijkheden zijn aangepast. Er is een nieuwe lijn van bekledingsstoffen, interieurcombinaties en detaillering, van inlegpanelen in gevlamd, bruin/zilver populierenhout en gevlamd, bruin/goud eshout tot zacht Unikat-leder. Een automatische airconditioning met vier zones, een elektrisch bekrachtigde sluiting van de portieren en een ingebouwde koelkast staan eveneens op de lijst.

Geef commentaar
comments by Disqus