Audi A3 Berline 1.6 TDI Interieur

Bekijk 35 foto's
Door: VG 31-03-2014

Een Audi is een Audi, wordt wel eens gezegd. En dan doelen we natuurlijk op de onberispelijke afwerking van het interieur. Of je nu in een A1 of een A8 zetelt, het merk heeft op dat vlak een oerdegelijke reputatie hoog te houden. En bij deze A3 is dat niet anders. De assemblagekwaliteit is top, kunststof onderdelen voelen zacht en hoogwaardig aan, de geluidsisolatie scoort punten en op de koop toe zit je behoorlijk comfortabel. Je moet dus al van slechte wil zijn om hem een zak vol verwijten naar het hoofd te slingeren. Zolang je de vrekkige optiepolitiek buiten beschouwing laat tenminste.

De correcte zithouding laat zich makkelijk instellen en op ergonomisch vlak zijn er evenmin pijnpunten te bespeuren. Alle bedieningselementen vallen netjes binnen handbereik. En wie voor leder opteert, is verzekerd van een extra portie cachet en comfort. Maar er is wel een maar. De lengte mag dan wel zijn toegenomen, plaats zat is er niet. Zeker achteraan niet. Al is dat natuurlijk eigen aan het segment.

Voorts is het infotainmentsysteem erg compleet te noemen en werkt de GPS met Google Maps verbluffend efficiënt. Een DVD-speler staat op de lijst van toebehoren, maar kan omwille van veiligheidsredenen enkel worden ingeschakeld bij stilstand.

Geef commentaar
comments by Disqus