Renault Megane CC 1.6 dCi 130 Conclusie

Bekijk 16 foto's
Door: BV 04-04-2014

We schatten dat de huidige Mégane nog twee jaar mee moet. In 2012 was het model al eens getrakteerd op een onderhuidse vernieuwbeurt met vooral modernere motoren en sinds eind vorig jaar prijkt er op de middenklasse Renault ook een nieuwe neus. Die oogt dynamischer en heeft meer karakter dan voorheen.

De enige andere aanpassing is de montage van een klein glazen windscherm (vast) tussen beide achterste hoofdsteunen. Het maakt het interieur wat stiller, terwijl je over windruis eigenlijk al niet kon klagen. Je zit tenslotte behoorlijk beschut onder de ver doorlopende achterruit.

Het interieur wijzigde niet, of je moet het over het R-Link-systeem hebben. Dat snufje groepeert radio, gps en zelfs ‘apps’ voor een democratische prijs van € 800 (optie behalve op de topuitvoering), maar het werkt niet altijd even snel.

De 1.6-liter grote diesel met 130pk en 320Nm presteert aardig (0-100km/u in 10,8 seconden) en is tenminste op papier behoorlijk zuinig (4,4l/100km). De achilleshiel van de Mégane CC is z’n snel ouder wordende structuur. Vooral met het dak open levert die trillingen op.

Rest ons enkel nog de prijs aan te halen. Een Mégane CC is er vanaf € 26.800. Voor deze nog kakelverse dieselcentrale die bovenaan het gamma te vinden is, moet u minimaal € 29.850 uittrekken.

Geef commentaar
comments by Disqus