Nissan Qashqai 1.2 DIG-T Conclusie

Bekijk 39 foto's
Door: VG 09-04-2014

De nieuwe Nissan Qashqai is iets duurder dan zijn voorganger, maar kan ook heel wat argumenten voorleggen om de prijsverhoging te staven. Zoals een opwaardering van de technologie en van het interieur, inclusief een grotere koffer. Hij is dan ook een maatje gegroeid, doch niet in de hoogte, en ziet er stoerder uit dan ooit. Als een kleine Murano, volgens sommigen.

Voor een dynamische rijstijl hou je de naald best boven 2.000tr/min.

Auto55.be nam een Qashqai 1.2 DIG-T mee op pad, de voorlopig enige benzineslurper uit het aanbod. Het kleine blokje, vier cilinders rijk en 115pk sterk, speelt in op de nog steeds lopende downsizing trend waarbij een kleine cilinderinhoud gekoppeld aan lage verbruiks- en emissiecijfers de voorkeur genieten. In dit geval spreken we over 5,6l/100km en 129g/km CO2 gemiddeld (opgave constructeur).

Zo'n minicentrale is uitermate geschikt voor kleine stadswagens, maar vergt wel wat aanpassingen van de bestuurder van een ruim 1,3 ton wegende Qashqai. In die zin dat je het toerental zeker niet uit het oog mag verliezen om de rit vlot en aangenaam te doen verlopen. Maar eens dat lukt, kan je deze Jap nog waar weinig verwijten. De baanligging is goed, het stuurgedrag precies en de sfeer aan boord erg aangenaam. Een waardige opvolger.

Geef commentaar
comments by Disqus