Subaru WRX STI Interieur

Bekijk 8 foto's
Door: BV 09-04-2014

De Impreza WRX biedt nog steeds plaats aan vijf inzittenden. In het C-segment is het niet de ruimste van allemaal, maar je hebt achteraan evenmin echt reden tot klagen. De sportieve kuipjes vooraan - die we mogen loven omwille van hun uitstekende steun - vreten echter wel enkele centimeters.

Duidelijke instrumenten

Subaru houdt nog steeds vast aan de wat bizarre rood/roze tint die gepaard gaat met het STI-logo. Je vindt het aan de buitenzijde, maar de kleur komt ook binnenin terug - afgezwakt tot iets wat zich het best laat omschrijven als bordeaux. Je vindt het er in combinatie met rode accenten op de zetels van deze Sport Executive. Bij de specifieke interieurelementen noteren we onder meer nog een navigatiesysteem dat erg correct werkt, maar ons niet meteen omver blaast met briljante graphics. En dat geldt eigenlijk voor ongeveer alles aan deze Subaru: het instrumentarium, het extra informatiedisplay in de middentunnel (met onder meer een digitale turboboost-meter) en de wijzertjes voor je neus. Het functioneert allemaal feilloos maar de uitvoering was gebaat geweest bij net wat meer finesse.

Materialen

De materiaalkeuze is nog nooit het beste punt van Subaru geweest. Er is natuurlijk grote vooruitgang geboekt, vooral aan de bovenzijde van het dashboard. Maar de achterstand met de concurrentie heeft het bedrijf nog niet dichtgefietst. De rijhouding daarentegen is dankzij uitgebreide instelmogelijkheden van stuur en zetel perfect te noemen. En Subaru heeft ook nog eens oog gehad voor de zichtbaarheid rondom, onder meer door een extra ruitje toe te voegen voor de obligaat grote spiegels. Daardoor zie je zowaar goed waar je heen moet. Dat in tijden waarin we steeds vaker opmerkingen over het beperkte zicht vooruit moeten neerpennen.

Geef commentaar
comments by Disqus