Volkswagen Polo 1.2 TSI 90pk Interieur

Bekijk 17 foto's
Door: BV 03-05-2014

Terwijl de buitenzijde zichzelf erg goed wapende tegen de invloed van tijd, had de binnenzijde het al een pak moeilijker. Daarom heeft de Polo nu een compleet vernieuwd dashboard. Dat bestaat op de juiste plaatsen uit zacht aanvoelende materialen, maar het gooit geen grote ogen als het op frivoliteit of originaliteit aankomt. Het is correct, zonder meer. Alles zit waar je het verwacht, de afleesbaarheid is boven kritiek verheven, ergonomisch worden alle valkuilen deskundig genavigeerd, maar je bent het vergeten zodra je weer bent uitgestapt. Dat VW niet helemaal ongevoelig is voor dergelijke kritiek merk je aan het feit dat deze Fresh editie bij wijze van experiment is uitgevoerd in twee kleuren en dat de deurpanelen en onderzijde van de boorplank in een andere, lichtere tint zijn uitgevoerd. Maar je merkt dat VW niet helemaal in z’n sas is. Erg geslaagd zullen we het niet noemen.

En nu we toch bezig zijn met minpunten aan te halen: het navigatiesysteem is niet van de beste, ofschoon het niet goedkoop is. Vooral omdat het nergens aangeeft welke borden je moet volgen. Iets wat de meest eenvoudige TomTom wel voor mekaar krijgt. Ook VW probeert je ter verleiden met Apps en een mirrorlink-functie die je (met een kabel) in staat stelt het scherm van je smartphone te dupliceren op het kleurenscherm dat op de beter uitgeruste versies bovenaan de middenconsole prijkt. Maar we zegden het reeds eerder in verschillende tests: voorlopig blijft dat een erg teleurstellende en enerverende belevenis. We adviseren je dan ook om die centen op zak te houden.

VW profileert de Polo als een instap-gezinswagen en daar hebben we dan weer alle begrip voor. Het koffervolume van 280l (met inbegrip van een bergvak onder de vloer) is voldoende voor de wekelijkse boodschappen en terwijl je je op de achterbank natuurlijk niet in een limousine waant, kan je er zelfs twee volwassenen en dus ongetwijfeld ook drie kinderen kwijt zonder tot de amputatie van ledematen over te moeten gaan. De rijhouding is dankzij een hoogte- en diepteverstelling van het stuurwiel en een voldoende verstelbare bestuurdersstoel ook erg goed. Daar hebben we alleen een wat langere zitting op de verlanglijst staan.

Geef commentaar
comments by Disqus