Volkswagen e-up Interieur

Bekijk 26 foto's
Door: VG 05-05-2014

De binnenkant is helder en leuk vormgegeven. Het grijs-witte meubilair is verrijkt met blauwe stiksels en de boordplank opgeleukt met witte lak. Het doet ons de antracietkleurige interieurs van weleer uit het achterhoofd verbannen. Ruimte is er voorin voldoende - rekening houdend met het segment - maar achteraan is het soms creatief puzzelen geblazen. Ook eigen aan het segment uiteraard.

Een correcte zitpositie vind je snel, niet in het minst dankzij het in de hoogte en diepte regelbaar stuurwiel. De stoelen zetelen best comfortabel, maar zonder meer. Ze stellen wat teleur wat de zijdelingse steun betreft.

Het centraal opgestelde aanraakscherm geeft je een kijk op onder meer de navigatie, de radio en allerhande mediafuncties, maar ook op de telefoonverbinding en alles wat met verbruik en de aanvoer van energie te maken heeft. Een toerenteller is niet van de partij, maar je kan wel nagaan hoeveel energie er wordt aangesproken. Die meter kan zelfs in de min, en dan spreken we van energierecuperatie.

Positief is, onverassend, de algemene afwerking aan boord, maar er werden ook minpunten vastgesteld. Zoals de voorste veiligheidsgordels die niet in de hoogte regelbaar zijn en de achterste zijruiten die enkel op een kier kunnen.

Geef commentaar
comments by Disqus