VW Golf Sportsvan 2.0 TDI Veiligheid

Bekijk 20 foto's
Door: BV 16-05-2014

Natuurlijk haalt de Golf Sportsvan vijf sterren als de EuroNCAP besluit het model op verschillende gruwelijke wijzen tot schroot te herleiden. Als dat niet zo is, mag de complete ontwikkelingsafdeling zich aan collectief ontslag verwachten.

Worden ingeschakeld om het doel te bereiken: zes airbags, vijf driepuntsgordels met individuele verklikkerlichtjes, vijf hoofdsteunen, twee Isofix bevestigingspunten voor kinderzitjes en natuurlijk een heel arsenaal elektronische hulpmiddelen. Dat omvat onder meer dodehoekwaarschuwing, ABS en ESP, de onderstuurcontrole die door de marketingafdeling handig (en erg foutief) wordt verpakt als elektronisch sperdifferentieel, de functie die bij een botsing automatisch de remmen bedient, noodremhulp… en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Een speciale vermelding is er voor de radargestuurde snelheidsregelaar en het bijhorende automatische remsysteem. Die is voor de meeste landen immers optioneel, maar invoerder D’Ieteren monteert die op elke bij ons geleverde Golf en zal hetzelfde doen voor de Golf Sportsvan. Behalve op de aanstormende 1.2 TSI met 85pk. Die krijgt een gewone snelheidsregelaar om de prijs wat scherper te kunnen maken.

Geef commentaar
comments by Disqus