Audi A8 3.0 TDI Interieur

Bekijk 54 foto's
Door: AUTO55 21-05-2014

Minder sierlijk dan een S-klassie - eerder zakelijk - maar uiteraard wel piekfijn wat de afwerking betreft. Zo is de A8. Nieuw is dat er op diverse plaatsen aan de isolatie is gewerkt zodat het binnenin nog stiller is dan voorheen. En ook de interieurmogelijkheden zijn aangepast. Er is een nieuwe lijn van bekledingsstoffen, interieurcombinaties en detaillering, van inlegpanelen in gevlamd, bruin/zilver populierenhout en gevlamd, bruin/goud eshout tot zacht Unikat-leder. Een automatische airconditioning met vier zones, een elektrisch bekrachtigde sluiting van de portieren en een ingebouwde koelkast staan eveneens op de optielijst.

Ruimte is er zowel voor- als achteraan voldoende, wat wel mag in dit segment, en klachten over de zithouding of het meubilair kunnen we niet verzinnen. Alleen jammer dat we in onze lener geen head-up display aantreffen. Een aanraakscherm heeft de A8 overigens ook niet, al kan je via GPS plus wel van een touchpad gebruik maken. Hierop kan de bestuurder met de vinger navigatie- en multimediafuncties aansturen. Anders, niet beter.

De knopjes op de middentunnel op de tast opzoeken is een karwei. Ook dat plaatsen we onder de categorie 'minpunten'. Zulke zaken moeten nu eenmaal gebruiksvriendelijker kunnen. En het MMI-systeem, dat te bedienen valt via de centrale controleknop, heeft eveneens een cursus vereenvoudiging te goed. Een nieuwe CD-insteken bijvoorbeeld impliceert niet dat deze meteen wordt afgespeeld. Neen, je moet je eerst door drie menu's worstelen om klank te bekomen.

Deze rubriek afsluiten doen we met het snufje Audi Connect (inclusief autotelefoon), dat je kan bestellen als aanvulling op het MMI navigation plus-systeem en een geïntegreerde UMTS-module gebruikt om de auto met het internet te verbinden. Passagiers kunnen dan surfen en e-mailen via een WLAN-hotspot, en voor de bestuurder levert het systeem ook nog de online diensten van Audi Connect, zoals online verkeersinformatie en nieuws, alsook navigatie bijgestaan door Google Earth en Google Street View.

Geef commentaar
comments by Disqus