Peugeot 308 SW 2.0 BlueHDI Interieur

Bekijk 36 foto's
Door: AUTO55 30-05-2014

De cabine die de 308 zo onderscheidt van die van z'n concurrenten, doet de tongen loskomen. Ofwel ben je wel te vinden voor de minimalistische, bijna schattige ontwerpstijl, ofwel hou je absoluut niet van de hoog opgestelde tellerpartij, de 'lompe' pookknop, het gebrek aan knopjes of het piepkleine stuurwiel. Nochtans heeft Peugeot op bijna elke vorm van kritiek een antwoord klaar. Het stuur bezit voortreffelijke eigenschappen (meer dan je zou denken en ook tijdens het rijden), de pook past goed in de hand, de boordcomputer laat zich zeer intuïtief via aanraking bedienen (doch van iets te veraf) en bovendien zit het bij deze Peugeot echt goed wat materiaalkeuze, geluidsisolatie en zithouding betreft.

Reflectie

Je zit zacht maar stevig, maar hou er wel rekening mee dat je de bestuurdersstoel iets hoger dient in te stellen dan gebruikelijk. Dit om ervoor te zorgen dat de bovenste stuurrand het zicht op de toch wel erg smaakvol vormgegeven wijzerplaat niet verstoort. Maar da's nog half zo erg niet als de geregeld voorkomende reflectie van de zon op het centrale display, zeer onhandig voor wie vaak op GPS vertrouwt. Er valt dan haast niets meer van af te lezen. Ook zonder een gat in het dak, opgevuld met een immens stuk glas.

De optie die het gebruik van internetapplicaties, kortweg 'apps', mogelijk maakt, gaat ook gebukt onder kritiek. Het is traag, omslachtig en met € 380 te duur voor wat het is.

Geef commentaar
comments by Disqus