Hyundai Grand Santa Fe 2.2 CRDi 4WD Veiligheid

Bekijk 12 foto's
Door: REDACTIE 11-06-2014

Niet in het minst op het vlak van standaard geleverde comfort en veiligheidsvoorziening speelt Hyundai in dit marktdeel met de grote Santa zijn sterkste troeven uit. Benevens een enkele motorisatie - enkel te combineren met 6-trapsautomaat en vierwielaandrijving - voorziet Hyundai in slechts één uitrustingsniveau: het als hyper compleet te beschouwen Executive pack. Opties? Slechts twee: metaalkleur (650 €) en een beige interieur (300 €). De uitrusting lijkt nog guller dan de Executive-voorziening die we ons herinneren van de Santa Fe. Verschillen versus Santa Fe Executive met Family Pack en zeven zitplaatsen? Een 220 Volt stekker in de koffer, airco op de derde zetelrij en de elektrisch te bedienen kofferklep.

Standaard pakt de Grand Santa Fe uit met een transparant open dak over de complete daklengte, in de achterdeuren geïntegreerde gordijnen, verwarmde en geventileerde lederen stoelen, een verwarmd stuurwiel en Keyless-Go. Verder begroeten we een Supervision Cluster met een 4,2" LCD scherm, een premium "muziekfabriek" (10 luidsprekers), een navigatiesysteem, een achteruitrijcamera en een snelheidswaarschuwing. Dit alles, rijkelijk aangedikt met een rits vooruitstrevende veiligheidsystemen, maakt dat de Grand Santa Fe zich - zeker in dit marktsegment - een stevige value-for-money quotering toe-eigent. Temeer daar de concurrentie tal van deze uitrustingen een plaats op de ellenlange optielijsten toevertrouwt. 

Veiligheidsuitrusting

Standaard aangeboden actieve- en passieve-veiligheidsuitrusting? ABS, BAS-noodremhulp, stabiliteitscontrolesystemen ESP en Smart Parking Assist (SPAS), spoorassistent (Lane Departure Warning), Adaptive Front Lighting System met automatisch ingeschakelde en meedraaiende xenonkoplampen en LED-dagrijverlichting. De op de 3de generatie Santa Fe gebaseerde koetswerkstructuur integreert dezelfde technologie als de i40, die in 2011 nog de Euro Car Body Award in de wacht sleepte. Vermelden we ook dat de Grand Santa Fe 7 airbags rijk is. Weet: frontaal voor bestuurder en passagier, zijdelings, gordijnairbags en - speciaal geïntegreerd voor de Europese markt - een knie-airbag voor de bestuurder.

Geef commentaar
comments by Disqus