Opel Adam 1.4 100pk Interieur

Bekijk 36 foto's
Door: AUTO55 12-06-2014

Plaats zat is er niet in de Opel Adam, en al zeker achteraan niet, waar de knieruimte hoogst beperkt is. Maar da's ook geen verrassing natuurlijk. Als zelfverklaarde hipster heeft hij zijn prioriteiten elders gelegd: in de aankleding.

Stuurverwarming

Dat je met kleuren kan toveren, had je al lang begrepen, maar het lijvige optieboek bevat natuurlijk niet alleen esthetisch spul. Handige toevoegingen zoals een setje verwarmde voorstoelen plus een verwarmbaar stuur voor een democratische € 300 kan je ook aankruisen, net als een door LED's verzorgde sterrenhemel bijvoorbeeld. Al zijn er voor laatstgenoemde optie wellicht iets minder kandidaten te vinden.

Rubber bandje als bekerhouder

Over de stoelen klagen we niet en over de materiaalkeuze gaan we evenmin moeilijk doen. Opel gebruikt weliswaar nog veel plastic, maar het geheel oogt knap en behoorlijk netjes afgewerkt. Ook ligt het in diepte- en hoogte aanpasbare stuurwiel lekker in de hand en ook dat levert hem extra punten op. Voorin hadden we wel op minstens één volwaardige bekerhouder gerekend.

Infotainment

De kleinste Opel komt met ergonomisch verantwoorde bedieningselementen. In de middenconsole huist een aanraakgevoelig scherm dat via het infotainmentsysteem snel en duidelijk met de bestuurder communiceert. Navigeren kan ook (optie), al moet je daarvoor wel eerst een app installeren op je smartphone (als je die al hebt tenminste), al dan niet gekoppeld aan een abonnement. Op zich is dat een interessante manier om goedkoop een compleet navigatiepakket aan te kunnen bieden in een segment waar dergelijke snufjes nog geen gemeengoed zijn. Maar om ook te kunnen werken zonder permanente internetverbinding (3G) dien je wel flink wat schijfruimte (3,5 Gb) op te offeren op je telefoon.

Geef commentaar
comments by Disqus