Ford Ecosport 1.5 TDCi Interieur

Bekijk 34 foto's
Door: VG 20-07-2014

Dat de Ford Ecosport eigenlijk niet veel meer dan een verhoogte Fiesta in een ander jasje is, wordt binnenin pas echt duidelijk. Het stuur, het instrumentarium van de boordplank, de bediening van de klimaatregeling, het piepkleine multimediascherm... het werd allemaal overgenomen. Enkel de bedieningselementen bovenaan de centrale console komen niet uit de Fiesta. Die kennen we uit de Tourneo. Een kwestie van de kosten te drukken, maar het zijn ook keuzes die niet bepaald hand in hand gaan met een puike ergonomie.

De drang naar besparing is echter vooral aan de materiaalkeuze merkbaar. Er is gewoon te veel hard plastic aan boord. Niettegenstaande is het aangenaam vertoeven in de Ecosport. Toch zeker als die, net zoals onze testauto, met een lederen bekleding pronkt. En ook de correcte zitpositie is makkelijk gevonden. Alleen jammer dat het op de achterklep gemonteerde reservewiel het zicht belemmert.

Handschoen(koel)kast

Van de 'speciale' opbergvakken zijn we wel fan. Zoals van de lade onder de passagiersstoel en het handschoenkastje dat als koelkast voor zes drankblikjes kan fungeren. Zeer handig is dat. En opteer als het even kan voor een achteruitrijcamera. Da's absoluut geen overbodige luxe in de Ecosport. Voorts kunnen we ook het systeem SYNC AppLink best pruimen. Het bevat stembediening die echt werkt en laat zich combineren met allerhande toepassingen, zoals een functie om sms-jes voor te lezen, Spotify om muziek te beluisteren een zogeheten 'app' van TomTom voor routebegeleiding. Alweer een aanrader, zeker daar geïntegreerde navigatie niet in het Ecosport-programma past. Zelfs op de optielijst is er geen spoor van terug te vinden.

Geef commentaar
comments by Disqus