Opel Adam Rocks 1.0 Ecotec 115 Interieur

Bekijk 18 foto's
Door: BV 02-09-2014

De Adam is al een paar keer eerder de revue gepasseerd. In die tests zal je lezen dat het interieur erg compact is. De achterbank is nagenoeg onbruikbaar en de koffer van 170 liter heeft een erg kleine laadopening en een bijna absurd hoge laaddrempel. Alsof z’n compacte volume je nog niet genoeg parten zou spelen. En dat we van de ergonomie of materiaalkeuze ook niet helemaal wild zijn, heb je dan ook kunnen lezen. Zelfs de rijhouding is niet helemaal optimaal, vooral het naar verhouding wat te grote stuur verpest het door z’n te horizontale opstelling wat.

Personaliseer erop los

Opel hoopt dat de klanten de simpele graphics en drukke stijl vergeten door er liefst nog meer de eigen stempel op te drukken. En ook hierin kan je erg ver gaan. Maar wolkjes of lichtjes in de dakhemel - dat kan alleen bij de gewone Adam. De Rocks heeft daar immers z’n schuifdak. Als je ze wil zien zal je eronder moeten parkeren.

Wie zich best kan vinden in de bij tijden schreeuwerige stijl van de Adam (als het mens was, dan had hij toch zeker ADHD), heeft meteen een stuk minder om zich druk te maken. En dat mag natuurlijk. Ook wij zijn de stijlpolitie niet en daarom scoort het interieur nog meer dan behoorlijk.

Geef commentaar
comments by Disqus