Lexus NX 300h Interieur

Bekijk 19 foto's
Door: BV 05-10-2014

Kan je de beoordeling voor de koets nog grotendeels afwentelen op smaak, dan spelen bij het interieur al wat meer parameters. Ergonomie, bedieningsgemak en afwerking wordt er ook gewogen. En het moet gezegd - Lexus stelt ons een beetje teleur. Een nieuw touchpad dat ook gevoelsmatige feedback geeft, beloofde een groot gebruiksgemak van de infotainmentinstallatie, doch blijkt lang niet zo eenvoudig te bedienen. En ook grafisch is het geen hoogvlieger. En je zou denken dat Lexus nu voldoende heeft geteerd op de knopjes en schakelaars die we vijf jaar geleden nog konden loven. Nu oogt het nét niet fris en klassevol genoeg.

Zithouding

Over de groepering van de schakelaars en het bedieningsgemak kan je weinig slecht verzinnen. En het ziet er ook nog eens ‘anders dan anders’ uit. En zolang je je op vlak van rijhouding concentreert op het stuur is alles ronduit puik. Natuurlijk is het in hoogte en diepte verstelbaar en het valt niet alleen goed in de hand, het staat ook op de juiste plaats voor de goed steunende zetels. Alleen… als je daar je arm laat rusten op de middenconsole valt die bijna altijd voor de armsteun uit. Dat aparte design + de noodzaak om alle snufjes te monteren = veel plaatsverlies. Niet zo comfortabel dus. Met sierlijsten springt Lexus dan weer wel creatief om. En het is echt hout. Die wetenschap doet ook wel wat.

Koffervolume

De achterbank blinkt nochtans net op dat vlak uit. De rugleuning staat zelfs opvallend schuin voor een voertuig van dit type, waardoor je er vanzelf wat meer onderuit gaat liggen. Er blijft nochtans nog flink wat kofferruimte over. 555l om exact te zijn. Het ziet er zo niet uit als je de klep opent, maar onder de vloer kan je nog wel een complete valies kwijt. En op deze manier kan je ook een vlakke laadvloer krijgen, wil je de achterbank (in ongelijke delen en desnoods elektrisch) neerklappen.

Geef commentaar
comments by Disqus