Renault Mégane RS Trophy 275 Exterieur

Bekijk 27 foto's
Door: AUTO55 06-10-2014

Sinds de vorig jaar uitgevoerde facelift, die ook de RS-modellen heeft getroffen, past de Mégane beter in het huidige Renault-gamma. Maar dat impliceert ook dat de Mégane en de Clio in vooraanzicht nog maar amper van elkaar te onderscheiden zijn. Je zal met andere woorden genoegen moeten nemen met een véél te groot Renault-logo in de neus.

Een ander puntje van kritiek heeft te maken met de stijlen van het koetswerk. De A-stijl kan het zicht belemmeren bij het nemen van bochten. De uit de kluiten gewassen C-stijlen verminderen het zicht naar achter. En de eerder lomp vormgegeven achtersteven verbergt nog meer minpuntjes. Zo voldoet de koffer weliswaar qua laadvolume (we tellen 377l), maar is de openening veel te klein en ligt de laaddrempel te hoog om van een praktische muilezel te kunnen spreken.

Voorts houdt deze Mégane RS Trophy 275 vooral van opvallen. Hij wordt daarin niet enkel gesterkt door z'n speciale koetswerkkleur en koetswerkkit, maar ook door z'n specifieke striping (grijze strepen op de flanken en verwijzingen naar de geblokte vlag), het productienummer op de deurlijsten, de Trophy-inscriptie boven de bumperlip en uiteraard de zwarte 19-duims Speedline Turino-velgen met daarachter rode remklauwen van Brembo, specialist ter zake.

Geef commentaar
comments by Disqus