Opel Corsa 1.0 Turbo 115 Interieur

Bekijk 17 foto's
Door: BV 28-10-2014

Aan de binnenzijde is de Corsa eigenlijk helemaal nieuw. Invloed op de beschikbare ruimte heeft dat natuurlijk niet. Daardoor is deze B-segment nu iets smaller dan we tegenwoordig gewend zijn van nieuwe producten (die niet noodzakelijk veel langer maar wel steevast breder worden). Het zitmeubilair - dat in goede noch slechte zin opvalt - is voorzien van een bredere schare aan prints en je kijkt voortaan op een compleet nieuw dashboard.

Horizontale lijnen

De Corsa heeft nu een binnenruim dat door horizontale lijnen wordt gedomineerd. Het gaat dan vooral om de sierlijst die beide zijden van de cabine verbindt. Voor de herinrichting waren het verticale lijnen die het meest nadrukkelijk aanwezig waren. Maar al bij al verandert er weinig. Het stuur staat nog steeds relatief hoog en een tikkeltje uit de haak en de rijhouding is nog steeds erg oké zonder ons met ergonomische argumenten van de sokken te blazen.

Harde materialen

Opel was er als de kippen bij om onze aandacht te vestigen op de zacht aanvoelende materialen in de cabine. De bovenzijde van het dashboard, en de binnenzijde van de deur bijvoorbeeld. En ja hoor, dat ziet en voelt allemaal uitstekend. Helaas zijn de Duitsers ook enkele cruciale oppervlakken vergeten voorzien van dergelijk materiaal. De bovenzijde van het deurpaneel bijvoorbeeld - daar waar nogal wat bestuurders hun elleboog te rusten leggen. Kan dus nog beter, vinden we.

Te laag scherm

Er werd opkuis gehouden in de knopjes en schakelaars, wat een meer overzichtelijk geheel oplevert. Da’s goed. Wat we echter heel wat minder vinden, is de positie van het informatiedisplay. Dat zit gewoonweg te laag. Ook hier probeert de constructeur te scoren met een hoop functies - ‘apps’ dus - die niets met de auto te maken hebben maar die je eigenlijk op de telefoon draait. Daar zit onder meer navigatiesysteem Bringo bij. De interface en het scherm zijn voor de erg redelijke prijs van € 300 te koop - daar valt niet over te klagen. Maar, zelfs in de veronderstelling dat je telefoon mooi samenspeelt met alle nodige software, dan is het systeem nog traag, onduidelijk en gebruiksonvriendelijk. Doe ons maar een TomTom tegen de voorruit. Pakken beter.

Geef commentaar
comments by Disqus