Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 Interieur

Bekijk 27 foto's
Door: BV 23-11-2014

Wat meteen opvalt als je plaatsneemt, is het netjes uitgevoerde instrumentarium. Daarin worden analoge cijfertjes gecombineerd met een groot ingewerkt scherm waarop onder meer de wijzertjes getoond worden en waarop tal van informatie wordt weergegeven. Helaas steekt de rest van het dashboard - nochtans uitgevoerd in zacht aanvoelend materiaal - daar een beetje tegen af. En aan de middenconsole zie je helemaal dat de Mondeo al even op de markt hoefde te zijn. Nogal wat concurrenten in dit segment pakken uit met degelijker aanvoelende knopjes en mooiere schakelaars. Maar gelukkig kan je in deze simpele structuur ook veel minder ergonomische fouten oogsten. Een verademing naast een Fiesta en een Focus.

Uitstekende rijhouding

Je kan je uitstekend nestelen achter het stuur in compleet nieuwe zetels. Daarin werd nogal wat geïnvesteerd en dat loont. Er zijn er zelfs met massagefunctie en zo, maar je hoeft gelukkig zo gek niet te doen om zonder klachten op je bestemming aan te komen. En je zit ook netjes achter de pedalen, dankzij een ruime verstelmogelijkheid van zowel de zetel als de stuurkolom. Ze gaan allebei in hoogte en diepte over ruime afstand.

Achteraan is het nauwelijks slechter zitten. Ook daar is er hoofd-, knie- en beenruimte met hopen voorradig. Maar de rugleuning verstellen zit er natuurlijk niet bij.

Kofferinhoud

Het koffervolume is gigantisch. En dat heeft niet eens zo veel te maken met het feitelijke volume. 458 liter is behoorlijk zonder meer. Maar de Mondeo maakt het verschil in laadoppervlakte. De laadruimte van deze grote Ford is niet zo hoog. Da’s wat minder handig die ene keer dat je er een wasmachine in wil vervoeren, maar des te handiger op elk ander moment. Wie stapelt de dingen in de koffer immers op elkaar? Juist. De achterbank is natuurlijk ook helemaal neerklapbaar. In dat geval past er tot 1.446 liter achter de voorste inzittenden (geladen tot tegen het dak). Als je een tijdelijk of volwaardig reservewiel wil in de plaats van zo’n compleet nutteloze herstelkit, verlies je wel telkens een handvol liters.

Geef commentaar
comments by Disqus