Porsche Cayman GTS PDK Inleiding

Bekijk 36 foto's
Door: AUTO55 16-11-2014

GTS, drie letters die volgens Porsche een kleine stadswagen waard zijn. Waar ze voor staan, naast Gran Turismo Sport, is meer kracht, een uitgekiender koetswerk en een handvol opties die ineens standaard zijn. De belangrijkste les die de Duitsers ons willen meegeven? De Cayman GTS is niet zomaar een Cayman.

Hoeveel?

Voor een Cayman GTS moet je minstens € 76.230 op tafel leggen. Dat is bijna € 10.000 meer dan wat Porsche je voor een 15pk en 10Nm minder krachtige Cayman S doet betalen. In die meerprijs zit een elektronisch gestuurd adaptief PASM-onderstel, een Sport Chrono pakket, 20-duimsvelgen en bi-xenonkoplampen met onder meer een functie voor bochtverlichting.

Een manuele zesbak is standaard, een automaat met dubbele koppeling (PDK) moet je op de optielijst aanvinken. Dan ben je ineens € 3.775 kwijt. Maar da's natuurlijk slechts het begin. De totaalprijs van onze lener tikt af op € 93.720 en van bediening op het stuurwiel is geeneens sprake. Wil je een automatische airco, cruise control, bluetooth of een handige parkeerassistent? Dan gaat het je geld kosten.

Wanneer?

De eerste leveringen worden verwacht in mei 2015.

Geef commentaar
comments by Disqus