Peugeot 508 2.0 BlueHDi 136 Interieur

Bekijk 18 foto's
Door: AUTO55 22-11-2014

Net zoals in de 308 werd het gros van de knoppen buitengegooid met het oog op een minimalistische vormgeving. De hertekende boordplank van de 508 straalt zoals bedoeld rust uit, maar oogt lang niet even modern als in de 308. We durven het zelfs een beetje ouderwets te noemen. En voor een "nieuwe" auto is het 7" display (standaard vanaf Active) inmiddels ook niet meer zo nieuw. Al valt er met de inmiddels lichtjes voorbijgestreefde menustructuur en grafische kwaliteiten wel te leven.

HUD

Het modernst ogende item aan boord is wellicht het head-up display, eigen aan uitrustingsniveau Allure. Dat ziet er effectief uit als de HUD van een straaljager en het is dus geen systeem à la BMW, waarbij informatie rechtstreeks op de voorruit geprojecteerd wordt. Bij Peugeot zitten ze wat dat betreft nog in een tussenfase. Maar het werkt wel, wordt helder voorgesteld en verkort toch drastisch de afstand die de ogen moeten afleggen om de gereden snelheid af te lezen.

Te hoog 

Op ergonomisch vlak geen echte klachten, behalve dan dat de zetels te klein zijn, ze weinig zijdelingse steun bieden en dat de zitpositie te hoog uitvalt voor onze meter tachtig. Nog een beetje lager en we hadden écht graag langer in deze Peugeot gezeteld. Gelukkig is de 508 wel een erg ruime auto. Maar waarom kan het grote opbergvak tussen de voorstoelen enkel langs de bestuurderskant worden geopend en bevindt de startknop zich plots links van het stuurwiel? Dat zijn vragen waar we geen zinnig antwoord op kunnen verzinnen.

Geef commentaar
comments by Disqus