Skoda Fabia 1.2 TSI 90 Interieur

Bekijk 22 foto's
Door: BV 09-12-2014

Het zal ons eigenlijk worst wezen of je in een Volkswagen of een Skoda zit. Dat is nu eens echt bijna helemaal hetzelfde. Op een ander lettertype en kleur van de tellerpartij na misschien. En op de grote plastic sierlijst die hier ook weer voorwerp kan uitmaken van personalisering. De belangrijke modules (schermen, airco- en verwarmingseenheid, knoppen, schakelaars en tellers) worden immers doorheen de verschillende modellen van de groep gebruikt en komen overal terug. Op ergonomisch vlak valt er gelukkig helemaal niets op aan te merken.

Mirrorlink

Skoda maakt, alweer zoals zovele fabrikanten dezer dagen, veel ophef over de manieren om je smartphone te koppelen. Hier gaat het om Mirrorlink dat op je autoscherm toont wat je anders op je telefoon zou zien. Dat je daar een hele hoop dingen op kan installeren is nogal wiedes - dat kan nu eenmaal met een smartphone. Maar goed samenwerken met de auto doet het ook hier nog niet. En daarom moeten we ook nu nog het eerste systeem dat enigszins tot aanbeveling strekt, nog te zien krijgen. De dealer zal er vol lof over zijn en je wijzen op een hele hoop bandbreedteverslindende streaming- en ronduit irritante navigatie-apps… En het maakt je gegarandeerd gek. Je bent beter af met een simpele TomTom.

Aangepaste afmetingen

Je zit goed in de Fabia. Iets wat toch altijd weer opvalt, omdat je met een beetje zetel een auto kan omtoveren van een kreng tot een degelijke kilometervreter. En we zouden het asfaltmalen in de Fabia niet met afschuw tegemoet zien. Het is er ook veel aangenamer toeven dan voorheen. Er zijn geen mirakels verricht ter hoogte van de knieën en de voeten, maar je kan in elk geval je ellebogen een pak breder uitsteken. Iets wat heel wat doet voor het ruimtegevoel.

Ruime koffer

Hooguit enkele weken geleden passeerde de vernieuwde Corsa (Opel zegt dat hij helemaal nieuw is, maar dat is geenszins het geval). Een auto die zich perfect leent tot een vergelijking. En daarvan herinneren we ons nog levendig dat de koffer moeite had met twee reistrolleys. De koffer van deze Fabia slikt die probleemloos, ook al is het verschil in feitelijk koffervolume niet zo groot. Maar ook de vorm heeft invloed.

Geef commentaar
comments by Disqus