Fiat 500L 1.6 JTD 120 Interieur

Bekijk 40 foto's
Door: BV 27-11-2014

De binnenruimte is riant en het grote panoramische dak (dat open kan als je er € 1.100 voor neertelt) zorgt voor een riante lichtinval. Vooraan zijn de zetelzittingen aan de korte kant en onvoldoende stevig, wat vanzelfsprekend ten koste gaat van het zitcomfort. Op de rijhouding en het zicht daarentegen valt niks op aan te merken.

Het dashboard is verzorgd en relatief sober vormgegeven, maar het stelt teleur op vlak van ergonomie en materiaalkeuze. De boordcomputer stamt niet enkel uit de middeleeuwen, hij laat zich ook nog eens moeilijk bedienen. Het multimedia scherm is klein (5”), maar gelukkig brengt het Uconnect systeem redding. Dat werkt tiptop en omvat zowat alles: telefoon, gps (in optie), audio player, achteruitrijcamera, Eco Drive en vele andere snufjes.

Deze Beats Edition – what's in a name – beschikt over een high definition HiFi-systeem om u tegen te zeggen. Met hun vermogen van in totaal 520w zorgen de 7 luidsprekers voor een krachtige en heldere sound, zelfs als je het volume volledig opendraait, blijft de geluidsweergave acceptabel.

Wie achterin plaatsneemt, zal de beenruimte waarderen, net als het zitcomfort, dat bizar genoeg dat van vooraan met verve overklast. De achterbank laat zich in een handomdraai wegklappen. Dat levert een laadvloer op waar voorwerpen tot maar liefst 2,4m inpassen.

Geef commentaar
comments by Disqus