BMW X5 30d Exterieur

Bekijk 47 foto's
Door: AUTO55 29-11-2014

Qua afmetingen is de nieuwe X5 vergelijkbaar met de vorige. En BMW koos evenmin voor een stijlbreuk. Wat bij de nieuwe koets wel opvalt, is BMW's obsessie met breedte. Zowel in de neus (met lichtunits die bij de niervormige radiatorgrille aansluiten) als in de achterzijde (waarin meer horizontale lijnen verwerkt zijn) wordt de positie op de weg wat assertiever. Op de flank moeten extra plooilijnen dan weer voor de verplichte dosis modernisme zorgen.

De niertjes waarvan sprake zijn minder subtiel dan ooit. Dat komt, afgezien van de omvang ervan, omdat er meer dan een dikke vinger tussen de lamellen past. En die zijn dan nog eens veel te duidelijk van plastic. Dat neigt naar Amerikaanse toestanden.

De koffer

Handig is de (optionele) sleutelloze toegang tot onze testwagen en het feit dat je hem via de koffer kan afsluiten. Niets nieuws is dat, maar het blijft een pluspunt. Over de koffer gesproken, het is één van die redenen waarom we de X5 boven de X6 verkiezen. Vanwege de vormgeving - de schuin aflopende daklijn speelt de X6 parten - en door het surplus aan volume, we spreken dan van 100 tot 345 liter extra, waardoor het totaal voor de X5 (met de achterbank plat) aftikt op 1.870l. Het bagageluik kan overigens in twee keer worden geopend, wat op zich ook handig is. En als kers op de taart zit er onder de laadvloer nog een groot en diep opbergvak waar je nog allerhande spullen aan het zicht kan onttrekken.

Geef commentaar
comments by Disqus