Citroën C4 Cactus 1.6 e-HDi 92 ETG6 Conclusie

Bekijk 38 foto's
Door: BV 02-01-2015

Natuurlijk is de Citroën C4 Cactus een eigenzinnige, veelzijdige compacte cross-over. Dat zie je bij een eerste oogopslag. Maar hij is ook ruim en comfortabel en hij biedt een aardige palet aparte vondsten, zodat je je van de massa kan onderscheiden. En daarvoor hoef je echt niet een opvallende kleur te nemen.

Wat kan beter?

Er zijn natuurlijk ook nog wat aandachtpuntjes. Zo is er behoorlijk veel gebruik gemaakt van harde kunststoffen en zitten er nog gaten in de uitrusting. Puntjes die ons er niet van weerhouden het interieur gezellig te vinden.

Moderne motor

Het gamma biedt verdienstige motoren, en toch zouden we ons verheugen over de komst van een extra, krachtiger blok. De gerobotiseerde versnellingsbak ETG6 draagt niet echt tot het rijplezier bij, Wat jammer is, want met een conventionele automatische transmissie zou dat wel eens echt groot kunnen zijn.

De prijs

De prijs ligt ergens tussen die van de low cost en klassieke modellen, althans als men in de basisuitvoering geïnteresseerd is. Wat in het geval van onze testauto niet zo was. Die droeg een prijskaartje van € 22.130.

Geef commentaar
comments by Disqus