Citroën C4 Cactus 1.6 e-HDi 92 ETG6 Interieur

Bekijk 38 foto's
Door: BV 02-01-2015

Binnen in de Cactus C4 is het gezellig. De plaatsen vooraan profiteren van veel ruimte dankzij een afgeplat dashboard. De passagiersairbag is daadwerkelijk naar het dak van de auto verhuisd en heet nu ‘Airbag in Roof’. Een wereldprimeur, die natuurlijk behoorlijk wat ontwikkelingsbudget naar zich toe harkte. Maar het stelde de Fransen wel in staat om een origineel handschoenkastje te ontwerpen.

De middenconsole is zo eenvoudig mogelijk gehouden. Alle knoppen en hendels zijn verbannen naar het centrale 7'' touchscreen dat zowel airconditioning (optioneel automatisch), gps (in optie) alsook andere via 3G beschikbaargestelde applicaties (eveneens in optie) beheert.

Karige standaarduitrusting

De standaarduitrusting is in het algemeen nogal karig, zo zitten er op ons testmodel geen automatische ruiten, geen automatische verlichting en geen regensensor. We betreuren ook de afwezigheid van een toerenteller op het dashboard en het verdwijnen van de deurhendels (die zijn vervangen door lussen). Feit is dat al deze kleine ingrepen bijdragen tot een lager gewicht, evenals de eendelige achterbank (-6kg) en achterruiten die openklappen in plaats van naar beneden schuiven (-11kg).

Comfortabel

Anderzijds is deze Cactus erg comfortabel. De voorzetels zijn groot en zacht. Bovendien sluiten ze, een beetje zoals in een 2CV, op elkaar aan (alleen in combinatie met een gerobotiseerde versnellingsbak). Veel harde kunststoffen werden voor het instrumentenpaneel, de middenconsole en de bekleding van de deuren gebruikt. Er is dus nog wel ruimte voor verbetering. Ondanks een niet in de diepte verstelbaar stuur is de zitpositie uitstekend. De ergonomie daarentegen is bedenkelijk. Als je bijvoorbeeld de temperatuur via de airco wil regelen, zijn er verschillende handelingen nodig zijn.

Geef commentaar
comments by Disqus