Ford Focus ST Diesel Veiligheid

Bekijk 30 foto's
Door: BV 27-01-2015

De veiligheidsvoorzieningen van de ST zijn identiek aan die van eender welke andere Focus. Dat betekent dat je over zes airbags, vijf driepuntsgordels, drie gordelspanners, drie Isofix bevestigingspunten en een hele reeks elektronische hulpjes beschikt. Vertrekhulp op hellingen bijvoorbeeld, bandendrukcontrole en natuurlijk ABS en stabiliteitscontrole.

Stabiliteitscontrole met 3 standen

De voornaamste elektronische waakhond heeft alleen in deze ST drie standen. In de tweede stand is de tractiecontrole uitgeschakeld en zal de ESC minder ingrijpen op de remmen. In de derde stand, waarvan Ford beweert dat de stabiliteitscontrole dan uitstaat, wordt er zogezegd niet meer op de remmen gewerkt, maar de Torque Vectoring controle blijft wel actief. En dat werkt… via de remmen.

Optiepakket

Wie helemaal overboord wil gaan op vlak van veiligheidssnufjes, vindt in de optielijst het Driver Assistant Pack. € 1.000 en dus niet al te gek geprijsd, omvat het onder meer een dodehoekwaarschuwing, automatische grootlichten, een camera die de snelheidsbeperkingen leest en weergeeft, een rijstrookassistent en Active City Stop dat bij lage snelheden zelf de remmen bedient.

Geef commentaar
comments by Disqus